… аз

1966702_902705593091009_5978111652459167705_n

Добре дошли в “Добрата страна на нещата“

Да се запознаем.

Казвам се Спаси и съм от Благоевград, но от 2006г. живея в Брюксел.

Обичам да готвя, обичам и вкусната храна.

Идеята за това местенце се зароди много отдавна, но вижда бял свят едва сега, поради многото фактори, които претърпяха промени във времето.
За добро или лошо лятото на 2014г. ми беше поставена диагнозата Рак на гърдата. Светът се срина пред очите ми,  животът ми се разби на хиляди парченца, а страстта към готвенето… страстта се загуби там някъде… в развалините. Мястото беше заето от страх, страх от храната, която толкова много обичах. Една от добрите страни на човек е, че се адаптира към всичко. Когато се взех в ръце и приех всичко което ми се случва, започна моята война. Войната да живея.

След шока, операцията, възстановяването, химиотерапията, лъчетерапията започна голямото четене за всеки един продукт и както живота ми, така и кухнята ми поеха в друга посока. Ясно беше, че нищо няма да бъде както преди, но постепенно цветовете започнаха да се завръщат. Ще ви направи впечатление, че в кухнята ми липсват месо, млечни продукти, до голяма степен глутен, захарта също не ми е приятел, вече (има и прегрешения, но много рядко).

НО

“Добрата страна на нещата“ ще ви предложи… надявам се,  добра алтернатива и един малко по-различен начин при обработването на продуктите.

Това е моят начин на хранене. Това е моят поглед към храната. Това е пътят, който съм поела, за да се боря с болеста и да се чувствам добре. До тук положените усилия си заслужават.
Не съм лекар, нито специалист по храната, нито пък тепърва ще откривам топлата вода, нито мисля да давам съвети, нито да се налагам кое е правилно и кое не. Просто реших, че е време да споделя всичко което научих и продължавам да научавам.

Надявам се да откриете по нещо полезно и за себе си в моята кухня.

Ето как в лошите неща открих

“Добрата страна на нещата“

12705300_1956884334537265_2313898953383956518_n

Advertisements