Салата от резене и червен лук

DSC_0035

Супер простичка салата, невероятно свежа, хрупкава и ароматна.

Аз бих я изяла хей така… натюр, както казват тук, но истината е, че е много добро допълнение към риба, пилешко месо, агнешки котлети или кюфтета. Изобщо с всякакво печено месо. Сега обаче няма да говорим за месо, а за салатата.

Продукти

1 бр резене

2 бр кромид лук- червен

1 лимон

сол

зехтин

копър

Лукът и резенето се почистват, измиват и се нарязват на финни филийки.

Аз обичам добре овкусени салати и затова поставих почистените и нарязани зеленчуци в отделни купи. Поръсих ги със сол, зехтин и малко сок от лимона. Оставих ги  да се мариноват по този начин за кратко.

Резенето има силно изразен аромат на анасон и от това зависи дали ще го харесате или не.

Ако обичате аромата му, не го оставяйте много задълго да се маринова, защото ще се загуби аромата . Ако пък не сте му чак такъв фен… забравете го за повечко време и няма да има и следа от анасоновия аромат. 

Когато опитате маринованите зеленчуци и вкусът им отговаря на вашите представи и изисквания, ги съберете в една купа. Разбъркват се и се добавя още малко зехтин, ако е нужно сол.

Поръсва се с копър и салатата е готова… Жестока 🙂

DSC_0039

DSC_0040

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s